2023-11-12 23 views
今日出旺角同朋友食lunch,比我見到旺角都有手工意粉,我同朋友都超鐘意食手工意粉但一般來講價錢都偏貴,呢間既價格食到手工意粉超值🥹我地要左兩個番茄汁既意粉share所以睇落一模一樣😂但一個要左鳳尾虎蝦($76)都有三隻蝦,手工意粉的確食得出分別,寬面口感更煙韌彈牙,超愛❤️而且番茄汁唔會太酸,意粉仲超掛汁,果然好有水準;另一款要左自家製醃肉都唔錯跟餐仲可以免費配水果茶/玄米茶,我同朋友都要左水果茶,飲落清新解膩焦糖脆脆蛋糕($54)同樣係自家製,好少係出面見到所以叫左呢款甜品, 表面多cream口感軟滑不膩,加埋脆口焦糖粒超夾,平衡番唔會太甜

2023-11-08