旺角睇完戲係附近搵食,去咗黑布街見到呢間走工業風的洒吧,見有手工啤酒🍻飲幾正就入咗去,原來係本地手工啤酒品牌少爺啤開設的酒吧,除咗可以品嗜香港製造的精釀本地手工啤,重有唔少入口啤酒選擇,我哋就叫了兩款本地手工啤酒,再叫了幾款小食,估唔到D小食幾出色。🍺 No.5 YM x Cloudwater Origins Happy Beers0.4L $91入口帶清新又甜甜地味道,又唔會好dry ,好啱女仔飲。🍺 No.14 Ukiyo Furutsu POG Sour Beers 0.4L $90好香水果又帶少少酸味的手工啤,充滿夏日氣息,個人幾喜歡💕,完全沒有苦澀味道。💥TAP's Fries 薯條 $58薯條炸得又香又脆,重點超大份,用嚟伴啤洒,真係最佳拍檔。💥輕漬蝦球 $78蝦幾爽口又彈牙,配了檸檬汁+蒜蓉 +芫荽+辣椒 + 熱浪薯,味道清新又有少少啲辣,呢個配搭又幾好創意。💥炸卡津雞翼配腐乳醬 $98雞翼外皮炸得好脆,雞肉外脆內嫩滑幾juicy ,配埋濃郁的港式腐乳醬一齊食增加了層次感,掂。💥燒肉古巴佬 $78上枱已經聞到好香, 意式拖鞋包入面包了自製燒腩仔 + 火腿 + 車打芝士

0.4L $91
入口帶清新又甜甜地味道,又唔會好dry ,好啱女仔飲。

0.4L $90

💥TAP's Fries 薯條 $58
薯條炸得又香又脆,重點超大份,用嚟伴啤洒,真係最佳拍檔。

💥輕漬蝦球 $78

💥炸卡津雞翼配腐乳醬 $98

💥燒肉古巴佬 $78
上枱已經聞到好香, 意式拖鞋包入面包了自製燒腩仔 + 火腿 + 車打芝士 + 脆豬皮,咬人去口感好豐富。

@thealeproject

喜歡我的分享?記得like 🩷 + Follow📌我!
2025-08-03
$270 (Dinner)