2016-10-06
睇網上宣傳話有任食海鮮火鍋,見到話二人或以上送小龍蝦一份,仲有鮑魚、海蝦、蟶子、墨魚等等任食,二話不說就約左個愛吃海鮮嘅朋友一齊試新野,點知伏伏地。。首先,侍應先端上雞煲俾你食,雞煲味道做得唔錯,仲有索哂味嘅薯粉,開頭印象唔錯,仲覺得間野係咪做緊蝕本生意,晚市一至四係$268+ 1。完左之後,侍應端上蕃茄湯底,上面連一隻小龍蝦,直接佢奇奇怪怪咁端上一碟丸類同餃子,之後海鮮盤。我就覺唔妥,既然係任食,點解唔係客自己任叫咩就咩,而係類似套餐咁上碟。海鮮盤嘅食物,每人只得一份,鮑魚未處理好便盛上,蜆仔好細粒,煮完得番一丁點,薄薄嘅鯇魚片唔多新鮮,偽廣島蠔細粒到似大姆指,食落仲要有沙,唔知係味湯底問題,隻小龍蝦夠多肉但好咸,較為接受到係魷魚,蟶子同急凍蝦。食完想翻兜,鮑魚?無得叫。蟶子?無得叫。仲有餐單上寫嘅貴紀蚌同象拔蚌,無蹤無影。其實係confirm booking 電話中,我有問過侍應海鮮係咪可以任叫,對方用了語言偽藝,話侍應起菜時會講番當晚有咩海鮮可以任叫,每日都唔同。我明白海鮮任食可能成本好高,但其實你就開宗明義,係confirm booking 個通電話度,或者facebook公布
我明白海鮮任食可能成本好高,但其實你就開宗明義,係confirm booking 個通電話度,或者facebook公布講明有咩可以任食,有咩限叫,唔好「私私縮縮」咁。
平日一至四晚268加一呢個價錢仲接受到,但唔會想做回頭客。