2021-04-19
平時見我寫飲食多數都好評,好少會寫人差評,今次真心例外,我想講壽司郎真係「好難食」。見咁多人日日都排隊,我就去試下啦!我試呢間係荔枝角分店。我首先想講, 我入去時好興奮,二話不說即刻狂點野食,叫到一檯都係返黎影相打卡先全部擺係度影相打卡先~~~海膽好少,唔算好平架咋,麻麻魚子又係好少,得一半,仲衰過元氣呀, 連放題都不如呢件八爪魚壽司,舊飯一夾就散,同明將有得揮蝦三食,完全唔好食,雪藏味,點解d人會讚得落口???呢件壽司d魚片切到咁嘅樣,平面切架!我諗我都可以去呢度做壽司師傅魚片還可以醋青魚, 一般般1️⃣宗罪:飯粒無咬口 完全無米醋味 好似一舊普通白飯2️⃣宗罪:一夾舊飯就散,梅架成舊飯3️⃣宗罪:寫明其中一款係叫「握壽司」 黎到全部同明將一模一樣 用機啤的四方形壽司,邊鬼度有握過呀?4️⃣宗罪:部分魚生求其切,飯面都舖唔滿5️⃣宗罪:味道仲差過爭鮮 可以同明將相題並論唯一好食嘅係秋刀魚壽司,係件秋刀魚真心好食,但舊壽司飯真係好差。佢地舊飯真係做得好差好差好差,魚片可以接受,舊飯不能接受
見咁多人日日都排隊,我就去試下啦!
我試呢間係荔枝角分店。
全部擺係度影相打卡先~~~
海膽好少,唔算好平架咋,麻麻
魚子又係好少,得一半,仲衰過元氣呀, 連放題都不如
呢件八爪魚壽司,舊飯一夾就散,同明將有得揮
蝦三食,完全唔好食,雪藏味,點解d人會讚得落口???
魚片還可以
醋青魚, 一般般
1️⃣宗罪:飯粒無咬口 完全無米醋味 好似一舊普通白飯
2️⃣宗罪:一夾舊飯就散,梅架成舊飯
4️⃣宗罪:部分魚生求其切,飯面都舖唔滿
5️⃣宗罪:味道仲差過爭鮮 可以同明將相題並論
佢地舊飯真係做得好差好差好差,魚片可以接受,舊飯不能接受
Other Info. :
我真心懷疑係咪明將代理左壽司郎返黎?改名做生意?點解可以咁似😡
食任何一間放題嘅劣食壽司都好食過佢呀!!!!