仕德福山景
仕德福山景
Level 2
2008-05-05
關注
一直都好讚山景閣的下午茶自助餐, 不但平, 仲好多o野食, 食物質素一直都保持到水準。

5月1日假期, 又同家人來食下午茶自助餐, 傾偈食o野一樂也!! 今次係最近加價後第一次來, 現在每位72元再加一服務費, 即是每人$79.2元, 依然好平, 我諗想找另一間酒店有咁平都幾難!

今次的食物方面, 很喜歡芋頭春卷, 好香脆, 味道o岩o岩好! 雞翼都炸得唔會過火, 小籠飽也不錯啊! 我每次都會食這裡的即煮麵, 今次有兩種選擇, 包括: 甘菇牛肉卷拉麵和叉燒拉麵, 我兩款都試過, 兩款都咁好味! yummy~~~

在這裡食過這麼多次的下午茶自助餐, 今次第一次有芝士蛋糕, 唔算太濃的芝士味, 但都算夠味, good呀!!!

我實在好推介這裡的自助下午茶餐, 平、靚、正!
陽枝甘露
本黎都半信半疑, 平野點會有好野, 但係見有人寫好評, 無理由一D好野都無既, 去之前都已經唔抱住滿足的心情去, 諗住同朋友搵個地方敍下, 食下野啫. 點知, 真係差得好緊要, 我以後都唔會再去呢度食野呀,,,,,,,,,,,,,,,,首天食物方面, 張枱真係細得好緊要, 數埋得10款食物左右, (壽司), 細得可憐的壽司, 每盤大約有以下的數量, 三文魚壽司, 10粒左右, 個塊三文魚係平時的1/3塊, 蟹柳壽司2粒, 北寄貝壽司2粒, 根住其他的都係小卷型壽司, 如果唔係係出面等住佢出盤的話, 根本無可能夾到壽司黎食...(三文治), 尚算可以, 有火腿, 番茄, 煙肉(雞粥), 雞都算多, 不過大多數都係骨, 無乜肉食, 不過幾香既(泰式雞翼) , 唔知邊度似泰式囉(春卷), 無乜料(椒鹽豆腐), 真係想死(格仔餅) , 見佢即整, 以為OK啦, 點知無醬既, 頂多比你落牛油, 煉奶, 花生醬久奉(班cake) 又係咩料都無既, 自己落下d士多啤梨, 菠蘿 等等(四川麵), 都係即整既, 有d怪味(甜品方面), 淨係出過2個蛋糕仔, 但一d都唔吸引. 仲衰過d cheap cheap餅店整個d(雪糕) 溶既, 牛奶公司出品, 芝蔴味, 雲呢拿, 士多啤梨, 朱古力味(飲品) 有橙汁同蘋果汁任飲(生果) 有西瓜, 沙律......總之一句講晒, 垃圾........................
2008-07-28
回覆