今次食的是好好好邪惡,聞名已久的忌廉烏冬,今次終於搵到機會食!是日去到726 ROAD的17樓,一間叫吉列牛忌廉烏冬專門店,人流非常多,一出升降機就見到好多人,好熱鬧!仲見到好多報導有關吉烈牛同忌廉烏冬!同埋大家以為吉列牛忌廉烏冬是日本野,原來佢系韓國野來的哈哈是日同朋友點左咖哩忌廉烏冬(牛肉)吉列牛定食同埋牛油蜜糖單骨雞翼咖哩忌廉烏冬(牛肉)面頭係一層厚厚嘅忌廉,內裡一夾上來,就係充滿咖喱香嘅烏冬。烏冬好彈牙好煙韌,口感好好,食落咖喱都好重好香,唔會太搶,另外加上牛肉,忌廉烏冬一齊食,真的而邪惡指數上升~吉列牛定食吉列牛定食,包埋飯素飯,味噌湯,蕃茄仔,同芝麻醬豆腐牛嘅份量比我想像中多,吉列牛炸到不會過熟,另外職員會比埋一個爐俾我哋自行放牛肉上去燒,加熱再煎,到自己適合嘅生熟度牛肉食落冇咁韌,肉味都比較突出牛油蜜糖單骨雞翼牛油蜜糖單骨雞翼嘅味道甜甜地,有少少牛油味,食到雞翼帶甜,即叫即炸所以熱辣辣真的好脆口,
同埋大家以為吉列牛忌廉烏冬是日本野,原來佢系韓國野來的哈哈

是日同朋友點左
咖哩忌廉烏冬(牛肉)
吉列牛定食同埋牛油蜜糖單骨雞翼

咖哩忌廉烏冬(牛肉)
面頭係一層厚厚嘅忌廉,

吉列牛定食
吉列牛定食,包埋飯素飯,味噌湯,蕃茄仔,同芝麻醬豆腐
牛嘅份量比我想像中多,吉列牛炸到不會過熟,
牛肉食落冇咁韌,肉味都比較突出

牛油蜜糖單骨雞翼

2019-09-11