2022-09-21
前牌見到呢間餐廳唔少網友推介,話佢新開張有唔同優惠。今日同朋友一齊嚟到試試。串燒六式拼盤 $268佢有燒汁同鹽燒選擇,我哋揀咗燒汁因為擔心佢乾。 分別有牛舌雞翼雞羊肉同埋荔枝豬腩肉。 餐廳超級細心俾咗一個石爐我哋,如果啲串燒凍咗可以擺上去自己燒返熱佢,呢點幾抵讚。 最鍾意食佢嘅牛舌厚切而且重牛味。 荔枝豬腩肉都幾特別,食到最後會有淡淡荔枝味。特選壽司三式拼盤 $125分別有三文魚腩吞拿魚同埋甜蝦。 幾推薦個三文魚夠厚身,而且魚油味重。海老天婦羅 $198有四大隻大蝦,炸得鬆脆,唔會好厚粉啱啱好。海膽三文魚丼 $168呢個份量非常大,海膽都唔少,撈勻一齊食非常滿足,完全係爆血管系列🤣燒三文魚茶漬飯 $88呢個餐相相對冇咁多肉,有一啲燒三文魚碎同紫菜,個湯有少少似厚燒海苔仙貝嘅味道。飲品做緊買一送一,叫左杯荔枝藍蝶花梳打 $38 朋友就叫冷泡荔枝紅茶飲品幾重荔枝味,味道偏甜不過整體唔錯。紅豆茉茶奶凍 $48口感偏向似啫喱,實少少。佢係分開奶味同埋綠茶味奶凍兩層,溝埋紅豆食會好食啲。楓糖鮮果窩夫 $78窩夫好脆身,有少少偏向餅乾嘅口感,幾特別,配埋朱古力醬同埋香蕉奇異果。
串燒六式拼盤 $268
特選壽司三式拼盤 $125
海老天婦羅 $198
有四大隻大蝦,炸得鬆脆,唔會好厚粉啱啱好。
海膽三文魚丼 $168
燒三文魚茶漬飯 $88
飲品幾重荔枝味,味道偏甜不過整體唔錯。
紅豆茉茶奶凍 $48
楓糖鮮果窩夫 $78