2023-07-22
前幾日朋友屋企新居入伙,所以就入咗將軍澳嗰邊探佢,佢帶咗我哋去食依家小神燈食晚飯,懷舊小菜😌今次同朋友叫左脆皮豬手,金沙鬼馬百花釀油條,腿茸菜膽雞,招牌焗魚腸,咕嚕肉,西蘭花炒帶子,另外呢仲有前菜涼拌豬皮,份量超大啦,而且好有鑊氣,晚飯時間都幾多人,好彩小編早啲入去,行遲一步都要等,而且餐廳裝修都係懷舊形式,所以都好適合打卡小編極力推介佢哋嘅金沙鬼馬百花釀油條,脆皮豬手,招牌焗魚腸,其他菜式都好好味,好有鑊氣!金沙鬼馬百花釀油條:油炸鬼裹面包住蝦膠,出面就仲有鹹蛋黃包住,唔會好油膩,而且平時我喺屋企都好難煮,所以大家記得要試吓脆皮豬手:好大隻,而且已經切晒片,方便大家食用,豬皮好脆身,裏面啖啖肉,仲有蜜糖芥末醬,同埋沙律醬,一齊食😙招牌焗魚腸,呢度菜好少地方有得食,而且都要花好多心機去整,所以真係一啲都唔簡單,而且焗魚腸冇腥味,裏面仲有叉燒絲,雞蛋,芫荽,仲有食到陳皮添,好足料咕嚕肉,西蘭花炒帶子,依兩個菜式都好大碟,而且好友鑊氣,西蘭花好爽,走油有工夫,做得好足!腿茸菜膽雞,菜膽雞係半隻雞嘅份量,雞肉好嫩滑,味道不錯👍🏻
腿茸菜膽雞,菜膽雞係半隻雞嘅份量,雞肉好嫩滑,味道不錯👍🏻