懷舊點心 喜出望外 Hirari19Level 22025-09-213K views Follow 本來就好鐘意食百年老字號餐廳,呢啲經得起歷史洗禮既餐廳通常都一定有咁上下實力,而且買少見少,保留飲食文化都想出分力。不過呢間老字號酒樓係重新開,我都只係抱住試一試嘅心態,睇下得唔得,畢竟唔係間間話想出返嚟做都食得。點知!點知呢間就係一試就不得了!最出色嘅就係燒賣,有魚肉燒賣嘅鮮魚香同軟腍,又有鮮蝦同豬肉嘅爽同濃郁香味,係我一般酒樓/街邊燒賣未食過既味道,可以話係集兩家之大成,全部係哂呢粒燒賣到,加上新鮮出爐,熱辣辣,我必須承認係有被震撼到,係人生之中食過最好味嘅燒賣。而其他嘅點心都好高質素,例如皮薄有米香嘅腸粉、鵪鶉蛋燒賣濃郁嘅新鮮蛋香、煎排骨鮮味濃而且完全無鹼水味,每一樣嘅點心都食得出係用心做,完全唔係求其交行貨。希望佢哋多啲本地人同遊行幫趁,試業成功,繼續做落去!The above review is the personal opinion of a user which does not represent OpenRice's point of view.1Share懷舊點心 喜出望外 襟江酒家 https://s.openrice.com/QrKT08O1U00Report Post Ratings5Taste5Decor5Service5Hygiene5ValueDate of Visit2025-09-21Dining MethodDine InSpending Per Head$200