同朋友喺銅鑼灣食完飯,第二個胃即刻召喚我哋去試新開嘅「蘇三甜蜜」!✨呢間隱藏喺加路連山道嘅懷舊風甜品店,一入去就俾佢嘅復古綠磚牆、海棠花木窗吸引,仲有舊式收音機📻同吊燈,真係好似穿越返70年代老香港📸。今次專攻三款招牌甜品,每款都玩味十足💥 🍮 茅台拿鐵朱古力布丁-酒鬼必試「大人系甜品」 面頭插住塊茅台Logo朱古力牌,布丁質地超濃郁軟滑,一啖入口似絲綢咁化開,朱古力味濃🍫茅台酒香唔會太搶!🥃🖤 黑芝麻布丁布丁質地綿滑到,甜度輕微,古法石磨芝麻糊,用石磨即製,芝麻香爆炸級濃郁!🌰❄️ 黑芝麻芒果冰蘇-視覺味覺雙重「雪崩」 上枱時成座冰山咁高,店員會叫你拉一拉膠片,黑芝麻醬+豆腐雪糕+芒果粒即時瀑布式瀉落!🌊睇住個畫面真係會「嘩」出聲🤩。 牛奶刨冰打得超綿密,入口即溶,黑芝麻醬濃郁但唔苦,新鮮芒果粒清甜爆汁🥭🥭,小丸子煙韌、糖蔥脆卜卜,豆腐雪糕豆香清新。🍦

🍮 茅台拿鐵朱古力布丁-酒鬼必試「大人系甜品

🖤 黑芝麻布丁

❄️ 黑芝麻芒果冰蘇-視覺味覺雙重「雪崩」