將軍澳嘅中菜館主打海鮮多款有多款小彩餐廳,環境耀懷舊風味為主打,所以裝修好適合打卡。我哋揀咗幾款小菜,樣樣道都唔錯!▶️香汁鴨舌$88呢度竟然有鴨舌食,做前菜真係一流!鴨舌爽口鹹鹹地,如果一路飲酒一路食真係幾正!▶️法式蜂蜜芥未蝦球$168蜂蜜芥末味好突出,蝦球以啤酒漿炸到香脆。入邊啲蝦大隻又夠爽口!▶️蜜汁脆燒鱔$238脆燒鱔切成一件件,蜜汁甜甜地,燒鱔外皮香脆,值得一試!▶️黑松露玻璃燒鵝(1/4隻)$228燒鵝成度隻外皮黑色係黑松露味道,非常特別。燒鵝外皮香脆,充滿黑松露味,真係好食,而且燒鵝肉質又夠好食!真係必叫。▶️糯米炒膏蟹$538呢個一大個鍋裝住,入邊有好多糯米飯。隻蟹幾大隻,而且好多橙黃色膏,撈落啲糯米飯食一流!呢度啲小菜選擇多,真係適合一家大細食!

我哋揀咗幾款小菜,樣樣道都唔錯!

▶️香汁鴨舌$88

▶️法式蜂蜜芥未蝦球$168

▶️蜜汁脆燒鱔$238
脆燒鱔切成一件件,蜜汁甜甜地,燒鱔外皮香脆,值得一試!

▶️黑松露玻璃燒鵝(1/4隻)$228

▶️糯米炒膏蟹$538

呢度啲小菜選擇多,真係適合一家大細食!