2019-04-08 77 views
經過中環,試下尼間富有特色既茶記先🤩裝修一流,好有復古嘅味道!Menu選擇都多,有懷舊嘅食品,亦有新穎嘅食物,任君選擇🤘🏻 精選燉湯($18)極力推介,冇味精!是日精選燉湯係木瓜雪耳排骨湯~一上枱面覺得$18真係物有所值!超大碗,而且木瓜雪耳排骨都係碗湯都搵到,絕對真材實料!仲有好好飲🤩🤩🤘🏻咖喱羊肉蔥油餅 ($68)咖喱汁唔錯,少少辣,味道濃郁!羊肉炆得夠哂淋,羶味唔會太重~最喜歡薯仔,好入味!但葱油餅就有少許失望,唔夠香脆,少少硬身~配搭咖哩都唔錯既鐵板烤豬扒拼鰻魚($138)第一次係茶記食鐵板食鰻魚🤩有驚喜呢!鰻魚大條又肥美!超滿足!而豬扒超厚! 外邊香脆 且juicy呢👍👍薯條都好多條,炸得好香脆,又不會太油 正!

精選燉湯($18)

咖喱羊肉蔥油餅 ($68)

鐵板烤豬扒拼鰻魚($138)