以前有食過幾次,但見佢剛剛裝修好,就同老公放工嚟食晚飯!新裝修令餐廳更加整潔明亮、座位舒適,夥計服務態度熱情殷勤,不錯嘅第一印象!店員推介我哋點鐵板T骨牛扒餐,隨餐會跟例湯,我哋點咗中湯係消暑冬瓜湯,湯煲得好夠火候,材料豐富,有冬瓜、瘦肉等,消暑健脾!隨餐仲有餐包配anchor牛油,送上果陣仲係熱辣辣呢!鐵板T骨扒好大份,即使係鐵板上都唔會過熟,生熟控制得啱啱好,肉質嫩滑,唔會太韌,亦唔係落咗鬆肉粉嘅牛扒嘅質地。食港式鐵板餐例牌係配黑椒汁,祥榮嘅黑椒汁非常足料,有粗粒黑椒同蒜蓉,剩下嘅汁可以送飯,平時唔食飯嘅我都食咗一大碗!$152一個鐵板牛扒嚟講真係物超所值。三葱爆滑雞煲經洋蔥、蒜頭爆香,非常惹味,而且肉質鮮嫩,啲肉一咬就離骨,唔會太鹹,份量適中。配合港式茶餐廳風,我哋仲點咗紅豆冰。紅豆冰嘅紅豆粒粒渾圓完整,未算超軟腍但勝在有咬口,附粗飲管方便吸啜。但冰塊就略嫌太大粒,如果係碎冰會更好,不過勝在紅酒份量多,唔會俾奶嘅甜味蓋過紅豆味!適當我哋捧住個肚出返嚟,最後二人埋單都係$255,好抵食。
以前有食過幾次,但見佢剛剛裝修好,就同老公放工嚟食晚飯!

隨餐仲有餐包配anchor牛油,送上果陣仲係熱辣辣呢!

適當我哋捧住個肚出返嚟,最後二人埋單都係$255,好抵食。
2023-08-21
$125 (Dinner)