2023-03-16
- 之前聽朋友講過,有間大排檔好有鑊氣,好惹味,好正!- 果然,寶物都係比較隱密既,呢間餐廳係市政大廈頂,但都好多人食嫁,勁旺場!- 佢地好多款式既菜式都有,蒸海鮮同小菜等等😍,每款都好似好吸引。- 每次食中菜,朋友都必叫咕嚕肉,呢間既咕嚕肉好好食,唔會太肥而且炸到好脆口,酸甜味道啱啱好,仲要啖啖肉,超級好送飯🤪🤪!重點係佢地用左新鮮菠蘿🍍,成碟都好大碟!- 之後,我地食左店員推介既蜆芥鯪魚球。鯪魚球粒粒都好大粒,足足有8粒,表面佈滿左好多脆米,好邪恐,勁滋味啊!蜆芥鹹鹹香香咁,配搭鯪魚球完全無腥味,仲有蝦米同陣陣果皮香。- 秋冬緊係要食臘味啦,所以我地叫左臘味炒芥蘭同臘味糯米飯。- 臘味炒芥蘭好有鑊氣,臘味勁多,真係落足重本,回哂本😆!- 而臘味糯米飯就係用煲仔上,同樣好熱辣辣,好有感覺!呢款既臘味係碎上,有唔一樣既口感,連埋同樣大細既蛋皮、蝦米🦐、冬菇同花生🥜,食落好滿足。
- 臘味炒芥蘭好有鑊氣,臘味勁多,真係落足重本,回哂本😆!