2019-09-30 57 views
今日去金鐘見完個客晏左走,好攰今晚唔想煮飯啊!咁岩經過見到呢間叫Kim’s bowl嘅韓式餐廳有外賣便當,咁就懶一日唔煮飯啦!本身係俾d飯卷吸引左埋去⋯點知見到啲咁吸引嘅餐牌我即時轉呔!買完拎住佢搭地鐵返屋企途中,一直聞到陣陣嘅香味!好肚餓呀!有樣嘢堅要讚嘅就係佢包裝得好好,個外賣袋同外賣盒好fit,唔會左跌又跌同流汁!返到去唔會散晒仲係好靚仔架!個set包野飲,叫左個紅棗蜜同青柑茶,個青柑茶都幾好味喎,好似柚子蜜咁酸酸甜甜有啲果皮好高纖維架!麵豉湯係送嘅~韓式拌飯一打開見到七彩顏色中間仲有隻蛋同埋上面有啲紫菜芝麻份量都好多㗎,記得落甜辣醬,係靈魂!真係好鍾意一啖又一啖滿口蔬菜肉肉搵埋甜辣醬嘅味道牛肉都唔少,味道唔錯,好鬼香,其實韓式拌飯都幾多蔬菜都幾健康喎!而且咬落有層次有口感!香蒜牛肉便當打開見到排到靚一靚胃口都好啲啊啲牛肉好入味,仲有韓式粉絲厚玉子,醒胃泡菜,同翠肉瓜條,便當左上角,有個好特別嘅口果,有d豆,糯米同瓜子,甜甜地煙煙un!如果呢間野喺我屋企附近我日日都想偷懶唔煮啊!
今日去金鐘見完個客晏左走,
好攰今晚唔想煮飯啊!

咁就懶一日唔煮飯啦!

本身係俾d飯卷吸引左埋去⋯

點知見到啲咁吸引嘅餐牌我即時轉呔!

買完拎住佢搭地鐵返屋企途中,
一直聞到陣陣嘅香味!好肚餓呀!

有樣嘢堅要讚嘅就係佢包裝得好好,

個set包野飲,叫左個紅棗蜜同青柑茶,
個青柑茶都幾好味喎,
好似柚子蜜咁酸酸甜甜有啲果皮好高纖維架!
麵豉湯係送嘅~

韓式拌飯
一打開見到七彩顏色中間仲有隻蛋同埋上面有啲紫菜芝麻
份量都好多㗎,記得落甜辣醬,係靈魂!
真係好鍾意一啖又一啖滿口蔬菜肉肉搵埋甜辣醬嘅味道
牛肉都唔少,味道唔錯,好鬼香,
其實韓式拌飯都幾多蔬菜都幾健康喎!
而且咬落有層次有口感!

香蒜牛肉便當
打開見到排到靚一靚胃口都好啲啊
啲牛肉好入味,仲有韓式粉絲
厚玉子,醒胃泡菜,同翠肉瓜條,
便當左上角,有個好特別嘅口果,
有d豆,糯米同瓜子,甜甜地煙煙un!

如果呢間野喺我屋企附近我日日都想偷懶唔煮啊!