2021-09-12
同朋友係宜安街一落小巴就見到呢間串燒店 呢個地點雖然唔係市中心 但對我黎講就好方便 荃灣上小巴去到呢到都係20分鐘左右我個人認為任何燒既鋪頭最緊要就係抽風夠強 好怕出番黎成陣燒肉味 呢間餐廳一入去就已經feel到個抽風做得唔錯呢間野最特別就係你放串串燒下去會自己轉簡直就係我地呢d懶人既恩物 佢一路自己轉 我同朋友可以一路傾計 唔似平時出面食燒肉咁顧得燒黎自己又食唔切因為出面好多都得個90分鐘比你燒 但呢間可以燒成兩個半鐘 真係點燒都得 可以慢慢食得黎又唔洗趕以為成間餐廳淨係食串燒 估唔到仲有燒物同埋炸物 另外雪櫃仲有前菜小食同甜品 飲品都好多種類 一邊等串燒熟一邊可以燒海鮮同埋肉 咁就可以食到唔同野 仲可以加唔同調味料 牛西冷肉味食落去個肉牛味好濃 不過對於鐘意食海鮮既我 最鍾意係餐廳送嘅扇貝 好好食 泰式豬頸肉 本來以為泰式都係個名黎架姐 食個陣有浸唔會太搶既香茅味幾唔錯今日呢餐放題我同朋友都幾滿意 最緊要係唔洗趕 可以坐低慢慢食慢慢傾 食物質素唔錯 先兩舊水一個人又可以坐咁耐 都推薦比大家食最後食放題真係''食得晒先好嗌'' 唔好浪費食物呀
最後食放題真係''食得晒先好嗌'' 唔好浪費食物呀