wutung
Level 2
2013-10-11
3K views
Follow
ol餐廳唔見好多ol~唔知係咪閒日。係九龍灣地鐵站行過去路程唔算遠既! 行過去我諗大約十分鐘左右!原來同行去megabox係同一條路。 女朋友係港島轉左去九龍灣果邊返工,平時我都係港島區搵野食多d!上網睇下九龍灣d餐廳,我想食大榮華圍村菜多d。,睇下有無大閘蟹食。但比另一半拒絕左。

見到三哥同陳敏之係果到樓下拍戲。陳敏之真人都幾高下,見到佢係到化妝,反而三哥睇落原來都幾瘦!電視見到佢好大隻咁~真人原來望落係鋼條型。未食野之前先睇到演員!!應該拍緊警察片吧。

Parma Ham羅馬生菜配水牛芝士!   女朋友鍾意食呢種Parma Ham,唔知係點整。食左一塊係幾香口,但唔係我既口味囉。  羅馬生菜 火箭菜配水牛芝士 我鍾意點少少黑醋! 味道ok的! 唔會話非常好食囉!正正常常開胃。

意大利飯,平時食西餐。我都會食意大利飯。睇個廚師既料子。除左牛扒之外,呢個意大利飯真係要讚下。一開始見到個意大利飯都幾多汁,心諗個飯應該好軟吧。今次真係奶野啦!!食落個飯硬度適中。帶子甜!但我嚴d汁多左d姐!!

豬架:燒得ok!但我只係試左一舊, 對豬肉不嬲無乜興趣。

肉眼扒:塊扒好大舊,燒到外脆內嫩。 呢個係我唯一最讚好既一道菜吧! 外面食落係香口,但入面d肉都係嫩(原諒我詞窮):),應該用大火燒! 唔知係咪!!

雜菜湯,菜多,飲完唔口喝。 問佢有無其他湯選擇,服務員話推介雜菜湯。好!就試下!但重點係無答到我既問題。

食物質素10分有7.5分!!  計埋個環境就有8/10分。 景觀算開揚。望到megabox 。服務方面扣返0.5分。 最後都係7.5分。

價錢仲可以接受~! 再貴d就唔會選擇呢間。 但以九龍灣黎講,應該算係優質的。 下次應該會同屋企人黎食!
正啊,見到三哥同陳敏之係果到拍戲
正啊,見到三哥同陳敏之係果到拍戲
豬
Like
I don't understand your vebal Chinese
2015-07-01
Ratings