閨蜜升咗職,她提議食法國🇫🇷菜,佢請食飯🤭,她選了這餐廳,餐廳裝修有情調,輕播着音樂🎼,感覺好安靜舒服,適合慶祝、情侶聚餐。她訂了一張窗口枱🪟。我哋兩個都選了這每位$600有5-course dinner set,仲要選嘅嘢都一樣😆。🧆香煎北海道🇯🇵帶子配黑松露菌泡沫擺盤很精緻,選用日本🇯🇵北海道刺身級嘅帶子,兩邊邊煎得至微焦金黃,肉質好鮮味~ 🦀豆苗忌廉湯配蟹肉豆苗打成茸,加入忌廉、蟹肉烹調而成,有豆苗蔬菜嘅甜味及蟹肉嘅鮮味。待應在枱上徐徐為我們倒入湯嘅時候,翠綠的熱湯,感覺很美✨。🍑水蜜桃雪芭清甜的水蜜桃味雪芭,讓我哋清一清味蕾,然後再品嚐往後的佳餚。🐟🦐玻璃紙焗鱈魚柳&大蝦以法國🇫🇷玻璃紙包住送上,有點像拆禮物一樣開心的感覺,大蝦蝦肉彈牙;鱈魚柳肉質白細鮮嫩,厚實甘甜。🍓蛋白脆餅配醃士多啤梨,配士多啤梨雪糕蛋白餅口感脆卜卜,配埋醃士多啤梨、士多啤梨雪糕一齊食,每一口都感覺幸福💓。飲品,我哋選咗蜂蜜洋甘菊茶🌼。

🧆香煎北海道🇯🇵帶子配黑松露菌泡沫

🦀豆苗忌廉湯配蟹肉

🍑水蜜桃雪芭

🐟🦐玻璃紙焗鱈魚柳&大蝦

🍓蛋白脆餅配醃士多啤梨,配士多啤梨雪糕

飲品,我哋選咗蜂蜜洋甘菊茶🌼。

Type of Meal
Dinner