2021-08-01
住喺美孚呢個美食沙漠咁耐🏜️真係好開心有越嚟越多餐廳🥳今次呢間𝒄𝒂𝒇𝒆真係好推介‼️首先多謝佢地嘅款待🙏🏻回頭率好高 野食唔錯 打卡靚 服務態度又好💯首先介紹咗主食先🍴.📌𝑳𝒐𝒃𝒔𝒕𝒆𝒓 𝑹𝒐𝒍𝒍 𝒘/ 𝑺𝒂𝒍𝒂𝒅 $88一向都好鍾意食龍蝦包🦞雖然只係龍蝦仔 但都滿足到我😌內餡係龍蝦仔肉再撈千島醬😝蝦肉都多✨食落好似千島海鮮pizza🍕個人覺得如果加埋芝士就更𝒑𝒆𝒓𝒇𝒆𝒄𝒕🙌🏻佢係用咗熱狗包🌭️口感幾鬆軟 不過如果佢烘脆番少少就更好🤏🏻.📌𝑩𝒍𝒂𝒄𝒌 𝑻𝒓𝒖𝒇𝒇𝒍𝒆 𝑪𝒓𝒂𝒃 𝑫𝒊𝒑 𝑻𝒐𝒂𝒔𝒕𝒔 𝒘/ 𝑺𝒂𝒍𝒂𝒅 $78兩款包我會𝒔𝒖𝒈𝒈𝒆𝒔𝒕呢款😎因為個人偏好硬包 佢個多士係用咗法包切片🥖烘到好脆好好食😋個醬調得好出色😍黑松露味真係好濃 仲有好多蟹肉碎🤤蟹再加松露真係冇得輸😈.📌𝑳𝒐𝒃𝒔𝒕𝒆𝒓 𝑷𝒂𝒔𝒕𝒂 𝒘/ 𝑪𝒓𝒆𝒂𝒎 𝑺𝒂𝒖𝒄𝒆 $98呢款係店員推介嘅⭐️都係有好多龍蝦仔 仲有埋露荀🦞最欣賞係個意粉上枱前會用火槍燒一燒個面 好香火炙嘅味道🔥食落都幾𝒄𝒓𝒆𝒂𝒎𝒚😚但係覺得意粉唔夠爽口 偏淋🥺.介紹完啲主食 當然唔少得甜品同野飲🍮🥤佢地出咗四款期間限定特飲 一次過試咗三款😚仲有焙茶豆奶
📌𝑳𝒐𝒃𝒔𝒕𝒆𝒓 𝑹𝒐𝒍𝒍 𝒘/ 𝑺𝒂𝒍𝒂𝒅 $88
𝑳𝒐𝒃𝒔𝒕𝒆𝒓 𝑹𝒐𝒍𝒍 𝒘/ 𝑺𝒂𝒍𝒂𝒅
𝑳𝒐𝒃𝒔𝒕𝒆𝒓 𝑷𝒂𝒔𝒕𝒂 𝒘/ 𝑪𝒓𝒆𝒂𝒎 𝑺𝒂𝒖𝒄𝒆
介紹完啲主食 當然唔少得甜品同野飲🍮🥤佢地出咗四款期間限定特飲 一次過試咗三款😚仲有焙茶豆奶 不過見佢冇乜特別所以冇試到🙈
📌𝑹𝒐𝒔𝒆 𝑺𝒕𝒓𝒂𝒘𝒃𝒆𝒓𝒓𝒚 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 $58
中文名係像極了愛情的咖啡💕真係真係好靚 打卡一流📸佢係玫瑰士多啤梨牛乳 再比𝒔𝒉𝒐𝒐𝒕 𝒆𝒔𝒑𝒓𝒆𝒔𝒔𝒐自己倒落去😆一邊倒一邊嘩 個漸變層真係好過癮🥰玫瑰花香味好出🌹士多啤梨味都好濃🍓一杯結合咗甜酸苦 真係愛情嘅味道🤣
𝑹𝒐𝒔𝒆 𝑺𝒕𝒓𝒂𝒘𝒃𝒆𝒓𝒓𝒚 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆
𝑹𝒐𝒔𝒆 𝑺𝒕𝒓𝒂𝒘𝒃𝒆𝒓𝒓𝒚 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆
📌𝑩𝒖𝒕𝒕𝒆𝒓𝒇𝒍𝒚 𝑷𝒆𝒂 𝑴𝒊𝒏𝒕 𝑾𝒉𝒊𝒕𝒆 𝑻𝒆𝒂 $58
呢杯係白果園薄荷凍茶 再自己倒碟豆花水😌好啱夏天飲味道好𝑭𝒓𝒆𝒔𝒉✨佢仲加咗奇亞籽喺底😋不過略嫌個薄荷𝒔𝒚𝒓𝒖𝒎甜咗少少🤏🏻但係整體飲落係好清爽嘅😎
𝑩𝒖𝒕𝒕𝒆𝒓𝒇𝒍𝒚 𝑷𝒆𝒂 𝑴𝒊𝒏𝒕 𝑾𝒉𝒊𝒕𝒆 𝑻𝒆𝒂
𝑩𝒖𝒕𝒕𝒆𝒓𝒇𝒍𝒚 𝑷𝒆𝒂 𝑴𝒊𝒏𝒕 𝑾𝒉𝒊𝒕𝒆 𝑻𝒆𝒂
📌𝒀𝒖𝒛𝒖 𝑳𝒆𝒎𝒐𝒏 𝑪𝒉𝒊𝒂 𝑺𝒆𝒆𝒅 𝑺𝒐𝒅𝒂 $58
係店員極力推介嘅柚子檸檬奇亞子梳打🤣又真係幾好飲喎😚底係柚子醬 再加鮮榨檸檬汁🍋又有柚子肉又有奇亞籽 口感好豐富😝飲落酸酸甜甜 仲加埋梳打水 仲清爽過上面嗰杯‼️
𝒀𝒖𝒛𝒖 𝑳𝒆𝒎𝒐𝒏 𝑪𝒉𝒊𝒂 𝑺𝒆𝒆𝒅 𝑺𝒐𝒅𝒂
📌𝑨𝒎𝒆𝒓𝒊𝒄𝒂𝒏𝒐 $38
齋啡就正常發揮🤣
𝑨𝒎𝒆𝒓𝒊𝒄𝒂𝒏𝒐
📌𝑻𝒊𝒓𝒂𝒎𝒊𝒔𝒖
估唔到出奇地好食🤩面頭好多可可粉🍫平時食好多都係得奶味🥛呢款食落𝒄𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆味都幾濃🧀中間仲有啲索咗咖啡嘅手指餅☕️底層係蛋糕🍰雖然佢唔係主角 但一啲都唔𝒉𝒆𝒂 口感鬆軟有蛋香🥰唯一唔好係佢冇酒味 咖啡味都唔夠濃😢
𝑻𝒊𝒓𝒂𝒎𝒊𝒔𝒖 𝑪𝒂𝒌𝒆
📌𝑯𝒐𝒋𝒊𝒄𝒉𝒂 𝑷𝒖𝒅𝒅𝒊𝒏𝒈
呢款都有驚喜 焙茶控一定好鍾意🤎布甸個茶味已經好夠 最底仲有層焙茶粉😍茶味真係超濃郁‼️不過可能佢地今批有少少失手🤏🏻個布甸唔夠凝固 好水~
𝑯𝒐𝒋𝒊𝒄𝒉𝒂 𝑷𝒖𝒅𝒅𝒊𝒏𝒈
📌𝑵𝒆𝒘 𝒀𝒐𝒓𝒌 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆𝒄𝒂𝒌𝒆
呢款就麻麻地😢口感好實淨 唔夠𝒄𝒓𝒆𝒂𝒎𝒚軟滑🙈個芝士味都好淡 偏重麵粉味 同比較甜🧀餅底好薄同埋都幾淋😣