2021-05-22 443 views
由於有同事想試呢間台式店, 所以LUNCH特登行過嚟食, 其實多年前我都食過, 記得係做我的少女時代時有個晚上嚟食既, 當時都覺得OK, 但今日再試就覺得有所保留滷水拼盤 - 滷水味都好濃, 乾豆腐口感死實, 實體上麻麻地好食麻辣雞絲冷麵配蘋果梳打- 其實都係一般, 乾拌麵類同湯麵類比較, 湯麵穩陣啲炸甜不辣 - 肉質比較死實, 唔彈口夜市香酥雞便當 - 炸粉太厚而且好乾藍帶起司豬排 - 賣相還可以, 豬排煮得過火了台式三杯雞便當配洛神花梳打 - 三杯雞味道唔太濃, 雖然雞肉嫩口, 但冇特別總結 : 同區其實都開咗好多間台式店, 我亦都試過好多間, 亦都有寫過食評, 相比下呢到真係好差, 最大問題係價錢又唔係平, 同區相比差唔多, 如果係講食物質素既我係唔會揀呢間

炸甜不辣 - 肉質比較死實, 唔彈口

夜市香酥雞便當 - 炸粉太厚而且好乾

藍帶起司豬排 - 賣相還可以, 豬排煮得過火了

2021-04-23
$80 (Lunch)