2020-11-26
而家冇得去旅行,唯有食下其他國家嘅嘢當去咗旅行嘅感覺。今晚去咗一間日本居酒屋,入邊嘅裝修都令我好似去咗日本嘅感覺。因為今日放假早咗食飯,所以六點幾間餐廳都未有人住。呢間居酒屋都有好多嘢食,睇Menu都揀咗一陣先揀到食乜嘢,因為樣樣都想食🙊因為本人都好鍾意食左口魚邊,所以叫咗一客燒左口魚變壽司試吓。個魚食落入口即溶好正。個炸芝士一口一個啱啱好,不過因為佢係岩岩炸起,所以非常熱辣辣,食嘅時候都要小心啲,另外芝士味非常濃郁,唔錯唔錯。到鰻魚飯,條鰻魚非常大,大過手掌,非常足料。明太子雞翼,隻雞翼啱啱燒起,咬落去嘅時候外皮非常脆,入邊又有熱辣辣嘅明太子,好味。輪到軟殼蟹飯卷,軟殼蟹炸到外脆內軟而且好大條,連埋啲飯同埋沙律醬食落去非常夾。最後到呢個燒牛舌,嚟到嘅時候個牛舌係鐵板上仲係炸炸聲,食落去嘅時候軟林林,口感好好,超正。下次要再嚟感受去咗日本嘅感覺。
到鰻魚飯,條鰻魚非常大,大過手掌,非常足料。
下次要再嚟感受去咗日本嘅感覺。