2016-01-14
突然諗起想食豆沙鍋餅,揾樓上海菜館揾到附近嘅太極樓。依間菜館雖然喺屋企附近,但真係好少會諗起去青年廣場食飯。打開餐牌,原來星期一至五有特別優惠😍 冒住更肥騰騰嘅風險,叫咗紅燒元蹄+雞絲粉皮,都只係$148。 其實單叫紅燒元蹄都$148,抵!獅子頭同小籠包係食上海菜非叫不可,於是就算又點埋。 當然更吾少得本來嚟食嘅豆沙鍋餅啦😅咁多正嘢,咁高興,更決定啤啤佢😎 居然$22有4枝冰凍啤酒,仲要有兜爆谷送𠻹 😍先講下前菜雞絲粉皮,粉皮凍凍哋,味道調得吾錯😀 特別鐘意d粗粒花生😋元蹄就真係正到無得頂😋 應該炆咗好耐,好入味同d肥肉溶晒。 個汁都吾錯,所以又後補咗條銀絲卷,吾好嘥d汁嘛😝獅子頭理應加吾少肥肉先夠稔,但食落一d都無肥嘅感覺,正👍小籠包就較遜色,皮厚咗d同無乜湯😞豆沙鍋餅就正係想食嘅味道,好滿意😎最後不得不提嘅係個專為飲啤酒而設嘅碗,可以扮下大俠豪飲😎碗内仲要有個勝字𠻹 😂🍻飲勝🍻
依間菜館雖然喺屋企附近,但真係好少會諗起去青年廣場食飯。
抵!
獅子頭理應加吾少肥肉先夠稔,但食落一d都無肥嘅感覺,正👍
小籠包就較遜色,皮厚咗d同無乜湯😞
豆沙鍋餅就正係想食嘅味道,好滿意😎
最後不得不提嘅係個專為飲啤酒而設嘅碗,可以扮下大俠豪飲😎
碗内仲要有個勝字𠻹 😂
🍻飲勝🍻