2008-07-25 64 views
係CWB行完街搵飯食,一心唸住咁夜去翠華攪掂,點知抬頭一望,見到「Thai Simple」個牌,如果唔使等位就試一試!!哩間餐廳最值得讚係個menu, d相影得超靘,樣樣都好似非常好好味咁。另外有outdoor好似好有feel....1) 冬蔭公 - 哩個冬蔭公好後悔無影相,因為味道VERY GOOD!......最適合喜歡濃味既我,湯質地較厚身,俾90分2) 柚子沙律 - 哩個菜唔難做,不過我食到有椰絲既關係,帶點苦澀味,不算太好3) XO醬炒肉瓜,不過我自己唔鍾意濃味既菜,而且XO醬同菜類食品不算太配4) 皇帝蝦蛋網炒貴刁 - 賣相有心思,哩度個炒貴刁較甜,口感煙煙韌韌,其中有朋友極讚,不過我都好喜歡!5) 咖哩豬軟骨 - 咖哩味帶甜,不過送上的唔係豬軟骨,是類似Ribs,個人不喜歡這個咖哩味

......最適合喜歡濃味既我,湯質地較厚身,俾90分

柚子沙律