2019-02-25
上星期行街行到肚餓了,就去咗尖沙咀嘅樓上串燒店肚餓了到食晚餐。店內環境暗暗哋,非常適合同朋友嚟一路食串燒、一路飲酒、一路傾吓計。串燒嘅價錢都相宜,除咗海鮮嘅價錢會高啲之外,其它都好抵叫。川式脆燒雞軟骨串 (兩串) $39平時食開雞軟骨都係有檸檬汁調調味,呢到燒得脆口,又好咬口,再有籽然粉調味,唔駛檸檬汁都好夠味。燒墨汁墨魚丸 $19又係已經調好哂味,超方便,墨丸彈牙!蒜蓉燒原條茄子 $49全晚最鍾意食嘅!一上枱,已經被佢份量嚇一嚇,茄子嘅份量同埋蒜嘅份量!蒜蓉落得超大方,成個空間都充滿住好香嘅蒜味,茄子燒完又香,又不失水份,推介!自家製惹味燒雞肉串 (兩串) $39呢個係第二款推介嘅食物!雞肉都大舊,肉質鮮嫩,外皮稍有焦香,相比雞軟骨,呢款性價比超高!蒜蓉牛油烤焗雜菌 $39大份抵食之選!好似去咗bbq咁,有好多款菇🤤全部都好香,當中金菇真係一流,鍾意食金菇嘅朋友必選!香草燒紐西蘭羊架 (兩隻) $98香草好入味,燒得剛剛好,唔會鞋口,略嫌細咗啲啲,唔夠喉🤤🤤黑松露香菇醬燒扇貝 (兩隻) $59賣相雖然差少少,但味道真係唔講得笑,滿滿嘅黑松露,味道超濃郁!肉汁香燒餃子雞翼 (兩隻) $
串燒嘅價錢都相宜,除咗海鮮嘅價錢會高啲之外,其它都好抵叫。
川式脆燒雞軟骨串
燒墨汁墨魚丸
又係已經調好哂味,超方便,墨丸彈牙!
蒜蓉燒原條茄子
自家製惹味燒雞肉串
蒜蓉牛油烤焗雜菌
香草燒紐西蘭羊架
香草好入味,燒得剛剛好,唔會鞋口,略嫌細咗啲啲,唔夠喉🤤🤤
黑松露香菇醬燒扇貝
肉汁香燒餃子雞翼
呢個我無份食,不過友人同我講佢真係無改錯名,燒完都仲有好豐富嘅肉汁👍🏻
秘製醬汁燒豬頸肉
話佢係第三名當之無愧!豬頸肉半肥瘦,點埋個醬調調味,食落口係肥美同幸福嘅感覺☺️~