💖簡直是個hidden gem!! 想每個星期都回頭!誠意100分全手工製作點心小店!好味+ 大份 +抵食💕-呢間私心推介,本人大愛的點心小店,位於虹方,係咪聽都無聽過😅(我都係),位處元朗邊皮,事實上是在朗屏站旁的朗屏8號旁😂無咩事都唔會經過,不過其實出港鐵站行去都係行幾分鐘👍🏻👍🏻-小店新開,不過由飲第一口茶果刻已有驚喜,係一杯唔錯嘅鐵觀音(可以揀其他)茶葉用網袋,老闆似乎係有要求的人!而當點心們逐一上桌後,簡直係驚喜浪接浪,雖則一盅得兩件但份量極大!每款點心食得出都係由小店手工製作,絕對誠意十足!!而且全都好好食 😋感覺老闆幾識食。8號蝦餃王($19/2件),一粒蝦餃=人地兩粒啦,好抵食! 同鮮蝦菜苗餃($19/2件)一樣,皮薄餡靚,熱辣辣。海苔鮮蝦腐皮卷($28/3件)入面係釀鮮蝦膠,勁正!木魚燒汁茄子($25/3件)估唔到釀左勁厚彈牙墨魚膠,仲要好大件,真心好爽啊!蟹子燒賣皇($18/2件)睇得出小店的心思與堅持,佢唔係用一般黃色的燒賣皮,而係淡色的,感覺好似較天然。鴛鴦鮮蝦網米腸($35)樣貌精緻,好少見點心小店做呢款,網米勁脆,係咪睇見都想食呢🥴最後大推8號特色竹筒飯,寫

8號蝦餃王($19/2件),一粒蝦餃=人地兩粒啦,好抵食!
同鮮蝦菜苗餃($19/2件)一樣,皮薄餡靚,熱辣辣。

海苔鮮蝦腐皮卷($28/3件)入面係釀鮮蝦膠,勁正!

最後大推8號特色竹筒飯,寫明用金鳳米,呢晚食左鮑魚雞粒竹筒飯($49),真係有隻可愛的珍珠鮑魚,雞粒滑,飯粒香,粒粒分明,連我平時夜晚唔食飯嘅都食左半份!

回頭率100%,期待下次再試其他點心。