2021-09-02
就係買完野經過見到間店舖環境唔錯就入去試吓,可能係我見識少,南瓜湯原來係有色冇味嘅軒汁,無咸味冇南瓜味結踢踢嘅💀,咁啱個職員收餐,我話你個湯好難飲,冇味好粉。。然後換咗個沙律俾我,其實個沙律除咗落咗黑醋應該仲落咗其他嘢,因為都係我鹹味嘅沙律主菜係個龍蝦汁大蝦帶子扁意粉 我一望到呢個名即刻就點左,點知係惡夢嘅開始。。個意粉嗰啲汁完全同龍蝦汁講唔到啲咩關係,似蠔油多啲嘅味道,然後意粉係偏硬包住啲用咗好多生粉汁包住個意粉,慢慢食落去就會浸左啲鹹味出嚟,兩隻蝦正常,我帶子表面係熟但當你成粒咬落去入邊係完全生,諗咗1秒即刻吐番出嚟,唔舒服請病假就無謂。。然後有另一個職員見到我研究過意粉,行咗過嚟同我講問我個意粉係咪有啲咩問題?我話我唔識講可能係我未食過呢個味道,同我想像中完全一樣,不過個咸個汁好似咁樣包住意粉,我帶子係生嘅,冇乜驚驚肚痛姐。。個職員就解釋今日廚房嗰個係新來嘅,可能唔識個配方點整,我要唔要換過其他嘢俾你?我話唔需要啦我驚我食到個肚唔舒服,然後隔左5分鐘佢即刻就隊左張單俾我,話俾咗個八折我,我話你啲嘢食我都冇點食過,我仲擔心自己會食完唔舒服,然後佢話一係呢一單豁免你,我話我淨係比咖啡
龍蝦汁大蝦帶子扁意粉
可能係我見識少,南瓜湯原來係有色冇味嘅軒汁,
然後有另一個職員見到我研究過意粉,行咗過嚟同我講問我個意粉係咪有啲咩問題?我話我唔識講可能係我未食過呢個味道,同我想像中完全一樣,不過個咸個汁好似咁樣包住意粉,我帶子係生嘅,冇乜驚驚肚痛姐。。個職員就解釋今日廚房嗰個係新來嘅,可能唔識個配方點整,我要唔要換過其他嘢俾你?我話唔需要啦我驚我食到個肚唔舒服,然後隔左5分鐘佢即刻就隊左張單俾我,話俾咗個八折我,我話你啲嘢食我都冇點食過,我仲擔心自己會食完唔舒服,然後佢話一係呢一單豁免你,我話我淨係比咖啡價錢(因為我真係成杯都飲晒,係真係咖啡味唔錯嘅一杯),我好想同佢講如果你呢一餐係值呢一個價錢又有咩所謂,好食嘅一定會再返嚟食Tim,但係食完個胃都仲要頂住,會驚肚痛唔舒服,咁你俾個八折我唔通我要多謝你咩?一個用心嘅廚師真係好重要。。唯一係值得讚嘅係呢度啲職員都算有禮貌,環境都算坐得舒服,不過一定唔會再黎,完全冇心去煮一個料理出嚟俾人食,咁你點收得$200👀