2015-05-02
鰂魚涌雖然有各式各樣既餐廳,但好多都唔開紅日。今日自己一個食lunch諗住行下睇下有咩開就買返屋企食~呢排食飯點都想飲杯野,行經Zai Fe 齋啡見有開就入左去~紅日間店果然冷清清,透過玻璃門口見到店員坐左係度,但我一入店佢就好殷勤咁招乎我~麵包可以揀法包或者軟法包~而內餡有幾款(詳細我唔係好記得)我就揀左三文魚牛油果軟法包!店員做做吓問我係咪堂食我話唔係,佢就話"本來仲諗住洗隻杯裝飾得靚靚地咁俾你"!因為我想悠悠閒閒咁係屋企一路睇劇一路食所以就叫外賣,如果唔係既話堂食應該會裝飾得靚D!由於佢係即叫即做,同埋得一名店員,所以要等一陣...但睇住食物係點整出黎都幾開心!首先出爐既係Blueberry jamtini!見到野食就會即刻食既我急不及待食既我當然立即就飲o淡!第一o淡覺得幾甜...之後店員提點我要拌勻先飲!拌勻後清清淡淡藍莓既甜味同梳打水混合得好好~返到屋企先見到杯底有粒粒藍莓~上至下咁睇由淺到深色好有層次~之後出爐既係三文魚牛油果軟法包!餡料唔會太多唔會太少~唔鍾意食D會溜曬出黎既包所以食呢個令我好滿意,不過味道就唔係話好特別。臨走時店員送上親切既笑容,加分!整體黎講8/10
首先出爐既係Blueberry jamtini!
Blueberry Jamtini (9/10)
Blueberry Jamtini (9/10)
三文魚牛油果軟法包 (7/10)
三文魚牛油果軟法包
整體黎講8/10!如果價錢平D我諗我會更常光顧!