#wetdodo_長洲 #wetdodo_離島走漏眼👀原來係黃店添💛山長水遠入到黎長洲~本身都做好晒功課到底食乜好🤪不過比呢間餐廳既位置吸引住咗!除左餐廳隔離既位之外仲可以坐係海邊食👀啲位都幾特別下 好似係架車仔上面食嘢咁呢家冬天戶外食嘢絕對ok🤪可以邊食邊欣賞長洲景色~一架架既小船泊晒係到有舊香港feel🚤而且仲要味道幾好之餘唔貴🤩值得一試啊!落單係counter比錢先~跟住店員就會送餐💁🏻‍♂️———————————————————————————🥪自家製天然酸種三文治配番茄洋蔥沙律、雞蛋及牛油果醬 $65😋:9/10呢到既麵包係自定烘焙😛仲要勁大塊同埋呢家酸種麵包都越黎越興起大家都講求想食得健康啲其實酸種麵包即係無添加既方法天然發酵成份只係得麵粉、鹽同埋水呢個三文治不論醬汁定個包都好出色!麵包外脆內軟 烘脆左既外皮程度啱啱好散發出陣陣既小麥香😻醬汁有兩款而且份量好多~搽滿晒包都綽綽有餘番茄洋蔥沙律係酸酸甜甜咁勁開胃而牛油果醬既調味同濃郁程度啱啱好粒雞蛋都好橙黃色 好新鮮既感覺!配料同包各自出色 夾埋更係加乘既美味👍🏻味道好之餘又健康 食落毫無罪惡感😽🍟招牌炸魚薯條 $68😋:8/1
#wetdodo_長洲 #wetdodo_離島

走漏眼👀原來係黃店添💛
山長水遠入到黎長洲~
本身都做好晒功課到底食乜好🤪
不過比呢間餐廳既位置吸引住咗!
除左餐廳隔離既位之外
仲可以坐係海邊食👀
啲位都幾特別下 好似係架車仔上面食嘢咁
呢家冬天戶外食嘢絕對ok🤪
可以邊食邊欣賞長洲景色~
一架架既小船泊晒係到有舊香港feel🚤
而且仲要味道幾好之餘唔貴🤩值得一試啊!
落單係counter比錢先~跟住店員就會送餐💁🏻‍♂️
———————————————————————————
自家製天然酸種三文治配番茄洋蔥沙律、雞蛋及牛油果醬
😋:9/10
呢到既麵包係自定烘焙😛仲要勁大塊
同埋呢家酸種麵包都越黎越興起
大家都講求想食得健康啲
其實酸種麵包即係無添加既方法天然發酵
成份只係得麵粉、鹽同埋水
呢個三文治不論醬汁定個包都好出色!
麵包外脆內軟 烘脆左既外皮程度啱啱好
散發出陣陣既小麥香😻
醬汁有兩款而且份量好多~
搽滿晒包都綽綽有餘
番茄洋蔥沙律係酸酸甜甜咁勁開胃
而牛油果醬既調味同濃郁程度啱啱好
粒雞蛋都好橙黃色 好新鮮既感覺!
配料同包各自出色 夾埋更係加乘既美味👍🏻
沙律醬係魚柳bell果啲醬嚟
配埋魚柳真係天造地切既一對😂
另外仲有提供茄汁點薯條
薯條都唔錯 好香口

👅:呢到所有食物份量都幾多、好適合同朋友開心share🤩好欣賞佢係醬汁都會比好多~本身我係一個食好多醬既人黎🤪都夠食唔會話需要refill😏食物質素搭埋呢個景~我諗搭程船過海個價錢要double計了😂同埋呢到睇落係冇最低消費🥸下次叫埋杯飲品就更chill了🥳btw店名好唔明顯🤣睇單先留意到呢間粉紅豬西式餐廳🐷
———————————————————————————
🥪🥗🥪🥗🥪
The Pink Pig Music Bar and Restaurant

💸:人均~$60-$70 (Lunch)

📍:長洲建新里11號地下

✨免加一✨

#wetdodo_meals #美食 #hkig #hkfood #hk852 #長洲 #chengchau #foodphotography #foodblogger #長洲美食 #thepinkpig #長洲黃店 #長洲cafe #滑嘟嘟掃黃
$70 (Lunch)
自家製天然酸種三文治配番茄洋蔥沙律、雞蛋及牛油果醬
招牌炸魚薯條