2021-10-29 76 views
放工尖沙咀食日本料理,這裏主打浜燒,見餐牌嘅海鮮二人前十分吸引,決定食好啲。就係落單嘅時候,店員告知原來這裏share 社交平台 便可以玩遊戲拿赤蝦!我哋攞到六隻,正呀!首先上枱河豚魚干,我一向都好鍾意食,河豚魚竿入口香甜,口感像唸身的牛肉乾,完全不韌,是好好味嘅餐前小食。接着是刺身拼盤五點,賣相精美之餘各款刺身也很新鮮肥美,尤其三文魚及鮮蝦,我的摯愛!到主打浜燒,清心鮑魚大隻,已預先切好,口感彈牙,浜燒香味撲鼻。北寄貝大隻肥美,調味很好。北海道帆立貝上枱時依然多汁,入口鮮甜。獎品赤蝦,三隻刺身三隻浜燒。刺身入口鮮甜,好嫩滑。浜燒香味撲鼻,很香脆,肉質同樣鮮甜,而且多了彈牙的感覺。人氣蟹味增甲羅燒,勁大份,富有的法包經過蒜蓉浜燒,香脆之餘蒜蓉味充足,配上格羅燒十分美味,停不了口。黑松露野菌箔燒,熱辣辣上枱,多汁,每一口都充滿黑松露香味!最後京都鰻魚茶漬飯,茶漬飯混合湯底,再搭着鰻魚塊吃,另整餐很滿足。最後的甜品雪糕,比想像中更好味,朱古力雪糕內有朱古力碎,好味之餘有口感!

黑松露野菌箔燒,熱辣辣上枱,多汁,每一口都充滿黑松露香味!

2021-10-11
Type of Meal