2018-08-29 504 views
今天嚟油塘探屋企人 順便一齊食lunch 係一間唔係好起眼 又細細間嘅餐廳 又帶到驚喜俾我 果然冇介紹錯!!我叫咗韓國牛肉石頭窩飯 我覺得好好味!! 啲飯粒粒分明 撈埋好嫩嘅牛肉同燒汁 仲有一隻雞蛋咁食 啲汁又唔會太甜 好香 入面仲有芽菜同紅蘿蔔 因為有個好熱嘅石鍋 所以食到最尾都係熱辣辣 一定要慢慢食先唔會熱親個嘴 食到底會有好香又好有咬口嘅飯焦 好味!!側邊有一小碟泡菜同燒汁 泡菜我就覺得普普通通 唔係好香泡菜味 不過 都幾開胃嘅 燒汁我落咗一半落個飯度就已經覺得落多咗少少 其實落四分之一就好夠 甚至唔落都ok屋企人叫咗個雞蛋雪菜排骨飯 以為會係一件件嘅排骨 點知係一整塊排骨?! 不過排骨煎得幾香 又唔會太韌咬唔到 蛋上面嘅豉油多咗啲 鹹咗少少呢個價錢食到呢個質素嘅嘢 性價比簡直太高了!!

呢個價錢食到呢個質素嘅嘢 性價比簡直太高了!!