1️⃣饞食堂超大碗滷肉飯 ($50):果然冇改錯名,飯嘅份量差唔多有2碗,完全係飯筒食堂。 滷肉份量差唔多鋪滿成碗飯,的確係食到肉塊帶少少肥膩,唔係單純肉粒,咸味剛好,肉偏軟嫩,食完唔覺油膩,暫時成位我係香港食過最好食嘅滷肉飯👍🏻.2️⃣ 鹽酥雞飯 ($70): 鹽酥雞嘅份量比我想像中多,足足有一碟滿。鹽酥雞炸得岩岩好,外酥脆內軟,肉嫩滑、不太油膩,鎖住肉汁,亦唔會滿口炸粉👍🏻唯一覺得味道少咸,胡椒鹽份量多咗d。推薦鐘意食鹽酥雞嘅朋友食去食,性價比高。炸雞仲要即叫即炸,誠意十足.總結,鐘意食台灣菜嘅朋友仔值得一試,菜式選擇係唔多,但勝在性價比高,而且lunch不用加一。
1️⃣饞食堂超大碗滷肉飯 ($50):

2️⃣ 鹽酥雞飯 ($70):

$60 (Lunch)