2021-03-20
突然想食燒烤,但成班朋友又唔想專登去燒烤場咁麻煩,所以友人提議去觀塘呢間自動旋轉串燒店,感覺都幾方便!而且係無火無煙燒烤,所以都唔怕成身會有一大陣味。入到餐廳,店員會用心講解點用燒烤爐,仲會介紹唔同食材可以用返對應醬汁。我地一開始就拎左唔同冷盤,有日式螺頭、八爪魚同泰式鳳爪,非常好味!之後主菜方面,我地拎左好多款式既串燒,有厚切牛舌、雞腎、羊肉串、雞翼、台式腸等等。餐廳係採用自動旋轉燒烤爐,所以一放上去就可以自己烤熟,非常方便又簡單。店員仲好貼心咁幫我地準備好唔同醬汁,而且問我地要唔要蜜糖。佢地大部份肉類都有醃製定,所以一放上去燒,輕輕搽上沙嗲醬或者鰻魚汁,好快就食得。佢地既串燒份量足夠,可以食多好多串同唔同款式,而且每款串燒醃製味道不同,食落又有肉汁又香口。除左不同肉類,客人仲可以叫唔同炸物同蔬菜,仲係即叫即整嫁!所以我地食完肉,可以食返蔬菜平衡下。除左即叫即整既蔬菜,我地仲燒左粟米同菠蘿,非常清新。最後,我地去左拎雪糕,佢地雪糕有不同款式,最特別係有玄米茶、沖繩海鹽同大白兔奶糖味,非常獨特,超級難忘。