嗰日急降幾度, 寒風刺骨, 就即刻想到屋企附近既蛇王海, 其實呢間蛇王海係馬鞍山多年, 質素一向好好,我同阿媽去到見好多人企門口都等左幾個字先有得, 兩個人叫左兩個 細蛇羹餐, 蛇羹.足料, 蛇肉粗粗的, D 燸米飯真的一流,潤腸 依家要加5蚊, 都抵, D潤腸表面脆脆地, 一咬一 "DEAD" 簡直一個字~~" 正", , 我見到隔離哥哥點左個蛇腩炒飯, 真的好香, 下次尼要試下先!我們食完仲好像覺得"欠"左 D 野, 中國人食飽飯緊要飲埋湯呢, 我就點左豬肚湯, 我阿媽話最近熱氣就叫左龜靈湯, 豬肚湯幾spicy, 老闆話啱濕涷天氣, 驅濕, 我們飲完湯就好正好SATISFY 咁走!(PS, 最衰我冇bring 電話, 冇到影相, 不過各位有心人可以去試下, 肯定你send thank you mail 給我, 咁好介紹!)
!

2009-12-28