2021-10-10
嚟到葵廣梗係要瘋狂掃街食嘢,不過dry 食嘢就會好口渴,見到眼前呢間本地小店幾吸引,梗係要支持下啦。店面充滿年青氣息,仲有mirror同dee gor 。餐廳好有創意咁用粟米芝士味手搖,食住大叔熱潮,都幾funny ,不過我同女朋友就麻麻地粟米口味所以冇嗌,有興趣朋友可以試試佢。餐廳有4個常駐系列,有純茶、鮮奶、芝士同水果系列,款式都幾多下,另加限定款,而且全部都係大杯統一size ,都幾佛心。芝士炭焙烏龍茶+蘆薈 ($28+$5)茶味比想像中出味,唔會有淡口嘅情況出現,而佢嘅奶蓋亦都好大方,唔會得少少薄薄一層,同埋夠creamy,好濃郁嘅芝士味,好正。由於蘆薈粒本身有少少甜,所以我嗌左微糖,出嚟個味啱啱好,鐘意清甜嘅朋友可以參考下。濃厚芝士層,上面仲有少少抹茶粉做調味。紅柚四季春($27)四季春出面一般都要貴啲,呢度就同其他差唔多價錢,而佢嘅茶味都出,冇偷工減料。作為水果嘅紅柚本身酸酸甜甜,溝埋落茶到好消暑,飲得好爽快。總結:嘢飲性價比高,同埋係本地年輕人小店,值得支持。
店面充滿年青氣息,仲有mirror同dee gor 。
芝士炭焙烏龍茶+蘆薈 ($28+$5)
濃厚芝士層,上面仲有少少抹茶粉做調味。
總結:嘢飲性價比高,同埋係本地年輕人小店,值得支持。