2021-06-23
相信元朗國既國民都認識舍利鮨, 開業一年都未夠我都成日聽到身邊朋友話去食~ 主因佢地口碑做得好, 野食真係正食生勾勾日本野緊係先叫隻生蟹啦~ 師傅小心翼翼咁拆好再放係我地面前, 蟹膏勁濃, 蟹肉好鮮甜, 大隻好多肉 😍仲食左生燒鰻魚飯, 鰻魚肉厚, 個汁唔會太多, 清清地更顯出鰻魚香味 🤩壽司方面, 叫左五日熟成深海池魚, 油脂勁多爆晒出黎, 但口感爽脆, 好正 仲食左北海道海膽壽司, 好大舊海膽疊到好高, 好鮮甜 刺身有新鮮北寄貝, 灰色既同平時食既熟既紅色北寄貝好唔同, 鮮甜得黎有少少海水味, 冇熟果D咁爽口~因為食左好多濃味野, 叫左靜岡蜜瓜refresh一下口腔, 香甜多汁, 佢個甜度我都唔識形容, 係一食就知日本野既感覺🤤另外叫左琥珀梅酒, 聞落已經好正, 飲落好順喉, 唔會太chur
仲食左北海道海膽壽司, 好大舊海膽疊到好高, 好鮮甜