2012-06-05
翠華過多10年會唔會變成香港人既集體回憶呢!香港仔都有多餐廳酒樓食肆,食個早餐姐,去翠華食要排隊架!我約3個月前都食過呢個翠華既早餐,但唔駛等位架喎,而家星期六再黎,由我等位至我食完出黎,門口都係排住人龍無停,勁!多人黎緊係有好野啦,早餐選擇得幾款,但可以加$8食埋皇牌奶油豬!黎到大約上午10點,排隊,大約10分鐘可以入去,叫左A餐$27有煎雙蛋,蛋白係半生熟架,至愛,最鍾意先食曬蛋白,留返蛋黃可以放落通粉,篤穿蛋等蛋黃流出食,又可以就咁成個蛋黃食,蛋黃響口中流出,黏住個口既味道good!~牛油三文治麵包軟唔會變乾變硬。鮑片火腿通加左齋鮑魚,個湯底變得清甜好多,通粉面都落足火腿同鮑魚絲,好味!要多個奶油豬只需加$8,奶油豬一上枱就唔食其他野喇,放耐左好快"淋",食呢個要完全唔理卡路里、脂肪,新鮮食到個包出面脆卜卜,奶油響包面熔化,必食!響翠華食完早餐真係會活力充沛,係一日既好開始!
香港仔都有多餐廳酒樓食肆,食個早餐姐,去翠華食要排隊架!
響翠華食完早餐真係會活力充沛,係一日既好開始!