笑haha
忘不了的韓式炸雞 點解個炸雞可以咁好食架!!
笑haha
Level 4
2019-02-17
关注
銅鑼灣一向多野食,今日黎到銅鑼灣就不知不覺揀左呢間BINGO&COOK。位置就係C出口一出既對面2樓,非常近地鐵站,非常方便!
到達餐廳時已經2點,我地估應該過左人流最多既lunch hour,所以店內都有吉位~ 店員好快就安排左我地去坐窗邊位,正呀!
我地望左陣餐牌,就叫左半份蜂蜜黃油炸、韓式炒年糕同辣炒豬肉炒飯。飲品方面就叫左西柚碳酸水同埋士多啤梨奶昔~
可能店內人流不多的關係,食物10分鐘內已經全部送到,岩哂肚餓既我地!
蜂蜜黃油炸: 上菜時已經非常香,食落口更加不得了!由於用左蜂蜜關係,每炸雞都帶有絲絲甜意,食落口啲雞肉同甜味一齊溶化,真係超級正呀!伴碟的薯仔同粟米亦有吸收甜味,記得要食埋呀!
韓式炒年糕: 感覺非常物超所值既一道菜,上菜用一個大鍋上,份量非常多!入面除左有年糕之外,仲有韓式魚片,辛辣麵等,雖然辣度唔係好夠,但係每樣食物都好有韓式口感,簡值就係一次滿足哂幾個願望咁!
辣炒豬肉炒飯: 當我地猶豫緊阿炒粉絲定呢個飯既時候,男朋友就話想食飯所以叫左呢個。估唔到個飯都有驚喜! 辣炒豬肉非常香口,連帶整個飯香都好足夠,食落口非常JUICY!飯仲有額外附加炸魷魚,一食落口真係嘩一聲,個炸魷魚非常出色!下次我地一定會順道追加炸魷魚呢~
西柚碳酸水: 幾特別的味道,好夠氣之餘西柚味亦好出,大大杯岩哂作為一大堆食物既餐飲!
士多啤梨奶昔:飲落士多啤梨較淡,反而乳酪味較重,但兩者加起相來就恰到好處,男朋友好鐘意飲,飲完仲想叫多杯!
埋單約500元,lunch黎講好似貴左少少,不過我地都覺得物超所值呀,食完已經諗緊下次幾時再得閒黎食。推薦大家有機會一定要黎試下,記得一定要ORDER蜂蜜黃油炸試下呢,保證你會愛上,哈哈!

赞好
检举