2019-04-12 477 views
喜點嘅忘不了海鮮火鍋套餐. 首先經過係比佢招牌嘅名字吸引,好周星馳嘅感覺,搞笑得黎,見佢Menu選擇都非常多,肚仔餓就沖左入去嚕🥳
先選湯底. 因為個咀發炎, 所以今晚食清d, 要左個猴頭菇鯊魚骨湯. 樓面同事話有滋補強身健脾益胃之效🤲🏻 一上枱竟然見到有大半隻雞喺裏面,雖然網絡好似有啲油,但煲滾左之後再飲一啖,果然嗰種足料程度簡直就好似屋企飲嘅濃湯一樣👍🏻第2步就到主菜, 戲碼一d都唔弱, 有龍蝦仲有5款時令海鮮, 每一樣都好新鮮,尤其係龍蝦肉,條龍蝦尾咬落啖啖肉而且非常鮮甜,肉質爽口彈牙,食材新鮮所以拎黎打邊爐淥一淥就最能夠保存食材本身嘅鮮味💪🏻第3步當然係肉類啦. 但認真, 要來食到尾, 主菜衝完一輪都已經好滿足. 食埋上等靚牛頸脊就更加錦上添花! 之前聽肉檔老細講過, 牛頸脊係牛活動最多嘅部位, 所以肉質相對結實爽嫩, 肉味香濃而且脂肪較少, 一d比較有要求既火鍋店先至會比呢個選項客人, 真係估唔到任食邊爐都可以食得咁高級👅所以話香港人打邊爐邊有分夏天定冬天啊,呢度咁近屋企,睇嚟將會成為我哋嘅最新食堂!

火鍋拼盤
食材新鮮所以拎黎打邊爐淥一淥就最能夠保存食材本身嘅鮮味💪🏻