2023-12-12 24 views
上個禮拜小朋友放學,我偷懶唔煮午餐。就帶咗小朋友出去黃大仙撐台腳,好耐冇食過越南嘢!見到越一越南牛肉粉專門店有85折優惠,所以就入咗去食。店員好友善,見我帶住小朋友,就特意安排咗卡位俾我坐,所以都坐得好舒服。因為得我同小朋友2個人,所以我就點咗個招牌海南雞飯,一個小食併盤。海南雞飯餐包咗飲品,仲有個湯。而飯底仲可以揀白飯或油飯,我就揀咗油飯~個飯好香,雞係無骨,啖啖肉,雞肉好嫩滑~小食併盤都勁豐富呀,有雞翼、豬扒、春卷、魚餅。仲係即叫即整,所以係熱辣辣、香噴噴!個雞翼、豬扒都超惹味,春卷沾魚露真係一絕!魚餅都係啖啖肉,重點,我食唔到魚骨!下次去開,又食下先!
上個禮拜小朋友放學,我偷懶唔煮午餐。
就帶咗小朋友出去黃大仙撐台腳,好耐冇食過越南嘢!

下次去開,又食下先!

2023-12-08
$80 (Lunch)