最近番工都好攰 為左慰勞自己約左一直當我係半個妹妹嘅好姐姐見面食好西😊太耐無見 好似一見就熄唔到制咁講過唔停🙈.言談間我們都餓了 店員奉上兩款前菜分別係柚子醋沙律同芥末帆立貝前者個沙律幾清新 只係略嫌柚子醋放太多🙈鍾意另外個款前菜 芥末味唔會太重 反而提起帆立貝嘅鮮甜 而且咬落肉質好爽甜 好好味💓.一開始就係我地嘅重頭戲 伊勢海老 - 龍蝦😍😍😍見到原隻龍蝦係師父面前慢慢變成煮成紅色真係賞心又悅目師父細心幫我地分拆好龍蝦肉~~之後再加入超邪惡嘅海膽牛油汁煮 香氣撲鼻!終於上碟喇 擺盤好靚 影完幾張相已經忍唔住開動了🤣海膽汁超鮮甜 簡直係逼出海鮮嘅鮮味 龍蝦超級爽甜 啖啖肉食到我地都津津入味.汁煮東星班之後嘅呢款保留到魚質嘅幼滑 鍾意師父刻意將個魚皮再分開再煎香放係上面 魚質帶膠膠彈牙質感 而上面嘅脆魚皮真係好賞心悅目啊.熊本和牛師父問清楚想要幾成熟 我就揀左5成熟 半生熟質感完全不韌 咬開肉汁爆出 齒頰流香 上面仲配唔同嘅調味料 師父就建議一開始就咁食原味 唔夠味再加鹽、意大利黑醋、或者辣勁十足嘅柚子胡椒 最後先食最濃味嘅蒜片個人認為食番原味係最正.和牛炒飯鍾意佢呢度炒飯炒得粒粒分明
言談間我們都餓了 店員奉上兩款前菜
分別係柚子醋沙律芥末帆立貝
前者個沙律幾清新 只係略嫌柚子醋放太多🙈
前菜

一開始就係我地嘅重頭戲
😍😍😍見到原隻龍蝦係師父面前慢慢變成煮成紅色真係賞心又悅目
師父細心幫我地分拆好龍蝦肉~~
伊勢海老 - 龍蝦

之後再加入超邪惡嘅海膽牛油汁煮 香氣撲鼻!
終於上碟喇 擺盤好靚 影完幾張相已經忍唔住開動了🤣

個人認為食番原味係最正

和牛炒飯
鍾意佢呢度炒飯炒得粒粒分明 非常乾身 但啖啖都帶牛肉同雞蛋嘅香味!

清酒煮蜆
酒香味超濃 而且襯托出蜆肉本身清甜嘅味道~作為尾聲暖一暖胃真係再恰當不過~~

最後係甜品
呢個係草莓櫻花芒果布甸 食落不過份甜膩~
芒果布甸比起平時嘅更好食 讚啊!
甜品
前菜