2023-11-23
ෆ 𝙈𝙖𝙟𝙚𝙨𝙩𝙞𝙘 𝙇𝙞𝙨𝙗𝙤𝙖 ෆ 之前一直冇時間食我哋嘅紀念日飯🥺幾經波折 終於食到🙈今次試咗呢間喺上環新開嘅正宗葡國菜餐廳🍴想講呢間餐廳真係超級靚 好多打卡位而且真係葡國人主理😝 食物好大份一入到去老闆娘好Nice咁樣同我哋介紹餐廳裝修同埋菜式~嗱嗱臨𝘾𝙝𝙚𝙚𝙧𝙨下先啦🥂𝘽𝙤𝙡𝙝𝙖𝙤 𝙋𝙖𝙩𝙤 𝙈𝙪𝙨𝙨𝙚𝙡𝙨今次試咗呢一個青口 佢係用白酒牛油汁煮值得一讚嘅係佢入邊用咗檸檬去調味🍋食落口感一啲都唔膩(。◕︎‿◕︎)ノ゚・゚・*𝙃𝙖𝙡𝙛 𝙋𝙞𝙧𝙞-𝙋𝙞𝙧𝙞呢個係半隻燒雞再加少少炒飯燒雞酸酸鹹鹹咁樣我第一次食🙈好特別𝘼𝙧𝙧𝙤𝙯 𝙙𝙚 𝙈𝙖𝙧𝙞𝙨𝙤呢個燴飯係令我十分之驚喜😍我冇諗過佢個飯係咁出色~超級多海鮮 好足料我好鍾意佢入邊用咗紅椒同埋少少辣椒去整令到嗰個口感層次好豐富我覺得如果呢個飯唔辣嘅話冇咁出色🙈𝙎𝙚𝙧𝙧𝙖𝙙𝙪𝙧𝙖 最後用一個葡萄牙木糠布甸收尾🍮味道好濃好滑 而且仲配咗飯後紅酒🍷甜甜地好香醇💖ෆ 𝙈𝙖𝙟𝙚𝙨𝙩𝙞𝙘 𝙇𝙞𝙨𝙗𝙤𝙖 ෆ 上環普慶坊10-18號普慶閣地下2號舖@majesticlisboa #hkig #hkfoodie #foodiehk #foodiegram #f
之前一直冇時間食我哋嘅紀念日飯🥺
幾經波折 終於食到🙈
今次試咗呢間喺上環新開嘅正宗葡國菜餐廳🍴
想講呢間餐廳真係超級靚 好多打卡位
而且真係葡國人主理😝 食物好大份
一入到去老闆娘好Nice咁樣同我哋介紹餐廳裝修同埋菜式~
嗱嗱臨𝘾𝙝𝙚𝙚𝙧𝙨下先啦🥂
𝘽𝙤𝙡𝙝𝙖𝙤 𝙋𝙖𝙩𝙤 𝙈𝙪𝙨𝙨𝙚𝙡𝙨
今次試咗呢一個青口 佢係用白酒牛油汁煮
值得一讚嘅係佢入邊用咗檸檬去調味🍋
食落口感一啲都唔膩(。◕︎‿◕︎)ノ゚・゚・*
𝙃𝙖𝙡𝙛 𝙋𝙞𝙧𝙞-𝙋𝙞𝙧𝙞
呢個係半隻燒雞再加少少炒飯
燒雞酸酸鹹鹹咁樣我第一次食🙈
好特別
𝘼𝙧𝙧𝙤𝙯 𝙙𝙚 𝙈𝙖𝙧𝙞𝙨𝙤
呢個燴飯係令我十分之驚喜😍
我冇諗過佢個飯係咁出色~
超級多海鮮 好足料
甜甜地好香醇💖
ෆ 𝙈𝙖𝙟𝙚𝙨𝙩𝙞𝙘 𝙇𝙞𝙨𝙗𝙤𝙖 ෆ
上環普慶坊10-18號普慶閣地下2號舖
@majesticlisboa
#hkig #hkfoodie #foodiehk #foodiegram #foodiegraphy #foodlovers #foodstagram #happysharing #hkfood #foodphotography #foodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #momofoodie #香港美食 #美食 #吃貨 #相機食先