2023-06-21
難得聽日放假,晚餐當然要食得好啲,獎勵吓自己,放輕鬆一下。睇餐牌的時候竟然發現到一啲好嘢,平時茶餐廳黑牛都比較少見,這裏竟然有紅色黃色白色,所以我哋今次叫一紅一白麵包熱辣辣,最適合配餐湯,如果鍾意濃味啲可以選擇紅湯。好像我不吃牛肉的人,這裏也有很多選擇,我叫的是香煎雞扒,竟然有兩大塊雞扒,而且煎得非常之香口,配合蒜蓉汁,真的是滿足了食肉獸的感覺底部仲有翠玉瓜同埋薯條,非常之飽肚。由於將汽水倒入雪糕會不斷起泡,所以餐廳索性俾一罐汽水,我們自己逐啲逐啲到落去,原來白牛真係好好飲,雪糕就好像cream一樣,令到成杯汽水更加香滑。另一杯是草莓雪糕加利賓納,原來俾我哋的是梳打水,紅牛是最特別的,因為依家在餐廳飲利賓納真係買少見少。另一個是西冷牛扒餐,叫了五成熟,非常之嫩滑,有兩大塊,配上黑椒汁,非常有港式風味。
麵包熱辣辣,最適合配餐湯,如果鍾意濃味啲可以選擇紅湯。
底部仲有翠玉瓜同埋薯條,非常之飽肚。