2017-10-08 64 views
經過東大街,見到呢間撈喜,屬特別撈麵,貴格麵食,又有原盅燉湯,就試下。叫左豪華餐,可以加28有冰鎖南非鮑,濃郁滷水味,鮑魚好彈同好有口感,凍食更好味道。招牌花膠撈麵,花膠好大片,炆到好淋,一咬落去好好香滑滋潤感覺,骨膠原爆晒出來。麵底用上粗麵,配上鮑魚汁,彈牙之餘吸晒鮑魚汁香租,而且仲有冬菇同西蘭花。揀左海參燉雞,份量好足,湯底好清甜,火候十足,而且好保溫,飲左大半個鐘仲keep住好熱,雞肉加豬肉一啲都唔鞋,成盅湯渣食晒,正。泰式豬頸肉唔同出面餐廳,比較香脆,而且即整,熱辣辣,香噴噴,薄薄一片,入口鬆化。至於時蔬都係加左鮑魚汁,所以唔似坊間蠔油甘咸,好岩小朋友。