2019-11-09 1533 views
因工作關係一個人來了馬灣, 到中午時間去咗沙灘位置找餐廳吃, 見到這間德國餐廳環境唔錯,感覺舒服所以入咗去, 打開餐牌見到lunch set都好抵食, 價錢大約在60至80之間, 但是侍應說因為今天是星期六所以沒有lunch set可以叫,只能散叫, 我選了德國煙燻豬扒伴薯蓉, 豬扒同想像中很不同, 豬扒味道真的很鹹, 而薯蓉就有很香濃的芝士味, 側邊有些白蘿蔔絲, 估計應該是伴著豬扒一起吃的, 伴著豬扒一起吃,感覺沒有那麼鹹了, 加埋薯蓉一起吃味道都幾特別, 散叫價錢$141另外要收加一, 星期六中午時段餐廳內只有三枱客人 , 另有幾枱客選了坐門口的位置 ,對住沙灘個view食野好正
, 而薯蓉就有很香濃的芝士味
, 加埋薯蓉一起吃味道都幾特別