chancoris
從進門到離店,被寵愛的感覺!
chancoris
Level 1
2025-11-23
Follow
最近光顧了一家寶藏餐廳,體驗超棒!
一進門就被溫馨的環境吸引,燈光柔和、佈置用心,用餐氛圍輕鬆愜意。服務員全程微笑服務,熱情又專業,有任何需求都能及時響應,讓人感覺被重視。菜品更是沒得說,每道菜都精心製作,色香味俱全,辣忌廉煙肉海蝦意粉吸收了濃郁醬汁,海鮮與煙肉鮮香入味,每口都充滿驚喜。慢煮黑毛豬肉質好淋又保留到黑毛豬獨有嘅咬口。最正係個自家製蘋果醬,清新嘅甜味同豬扒嘅油脂香撞到嘭嘭聲,解膩之餘又帶出鮮味。講到甜品的創意更是戳中我,生日主題盤的溫馨感拉滿,服務溫度讓人難忘。價格也很親民,性價比超高!總之,這裏從環境到菜品再到服務,都讓我感受到滿滿誠意,以後還會常來,強烈推薦給大家~

真係好驚喜!網上睇咗咁多好評,膽粗粗試吓呢個黑毛豬扒,點知一食即刻眼都發光! 塊豬扒厚切到呢,外面煎到微微金黃,一切開見到粉嫩嘅肉色,啲肉汁多到差啲瀉出嚟!慢煮果然無得輸,肉質淋到好似食緊和牛咁,但又保留到黑毛豬獨有嘅咬口同果仁香。最正係個自家製蘋果醬,清新嘅甜味同豬扒嘅油脂香撞到嘭嘭聲,解膩之餘又帶出鮮味,簡直係神來之筆! 食完即刻明點解個個都話係必食招牌菜!第一次嚟嘅朋友,信我,叫呢個準冇錯!
辣忌廉煙肉海蝦意粉真係邪惡到震!一上枱,個忌廉汁濃到掛晒係每條意粉上面,仲有陣陣辣香同煙肉鹹香飄過嚟,未食已經想搶fo!意粉煮得啱啱好,煙韌有咬口。個汁真係無得頂——忌廉嘅Creamy同辣味平衡得啱啱好,唔會太滯,辣度係慢慢浸出嚟嗰種,食完成個嘴暖笠笠,好過癮!大蝦爽口彈牙,又鮮甜,煙肉煎到脆卜卜,增加咗成個口感層次。每啖都食到濃郁嘅忌廉香、鹹香、同微微嘅辣勁,夾埋一齊簡直係「邪惡組合」,惹味到停唔到口!雖然食完成嘴都係忌廉汁,但真係抵啦!鍾意食濃味同辣嘅朋友,必叫!
生日畫碟真係人手畫㗎,需要時間同心機,所以一定要早啲打電話預訂,點一份甜品可以免費畫碟服務,真係好加分, 100分!
Like
Ratings