係長洲食過咁多次晚飯,從未試過可以差成咁,完全唔掂!話說時間尚早,去到唔駛等位,諗住ok啦,坐低點菜,點咗幾樣小菜同埋自攜三款海鮮比佢哋加工,咁我哋諗住叫啲菜啦,問今日有咩菜呀,侍應阿嬸竟然答我哋:『咪又係來來去去個啲,講到口水都臭埋』...我哋呆咗,第一次問佢有咩菜食呀,乜原來可以咁既態度架,做得咁唔願唔好做啦!跟住我哋算啦,諗住入來為咗食野啫,無謂搞到唔開心,我哋忍咗呀!到上菜啦,據聞呢間既雞話係好好味既,咁我哋呢啲胃食之人梗係叫咗啦,但點知來到既雞不外如是,完全無特別,仲要凍既,稻香既一蚊雞仲好過佢呀,完全唔明出名在哪裡?!椒鹽鮮魷完全無鮮魷味,淨係得啲粉團,簡直浪費咗啲鮮魷呀!仲要我哋自攜海鮮幾十蚊上落,佢竟然可以收超貴而無提供啲咩既油水費,鮑魚仔五隻($30),純粹清蒸,佢竟然收五十幾蚊既油水費;花甲($60,一斤多少少),油鹽水煮,來到唔覺有咩油鹽水喎,無粉絲底已經算啦,仲要係完全無味既,佢竟然可以收七十幾蚊既油水費,真係好野呀;另一樣海鮮係豉椒炒蜆($30,一斤多少少),呢個味道都算ok,都係收五十幾六十蚊既油水費。其實我哋都叫咗好多野下,連自己叫咩都唔係話記得好清楚,總
係長洲食過咁多次晚飯,從未試過可以差成咁,完全唔掂!

椒鹽鮮魷完全無鮮魷味,淨係得啲粉團,簡直浪費咗啲鮮魷呀!

其實我哋都叫咗好多野下,連自己叫咩都唔係話記得好清楚,總之成枱都係野啦!(呢個係我哋既失策),但佢哋最過份既係佢哋自己搞錯單,放咗碟野落我哋張枱,因為成枱都係野同埋大家都掛住食啦,無為意係咪我哋叫既;跟住原來係隔離枱叫既,呢個真係一個不知所謂(長頭髮中等身材)既侍應小姐,竟可以亳無禮貌同埋完全無唔好意思,就咁一句講話呢碟野放係你哋張枱,幫你加返單,完全無得到我哋既同意,佢自把自為自己加我哋一碟錢喎,實在太過份呀!有咩理由佢哋自己既出錯要做客既承受呀,真係離晒大譜呀!

呢間野完全食唔過呀,以後都唔會再幫襯呀!
2012-08-19