Cecilia Poon Poon
得個樣,無料到既coffee shop
Cecilia Poon Poon
Level 2
2021-05-07
Follow
新蒲崗近年越黎越多特色cafe進駐,但大部分都有供應主食,好似un-til 咁主打咖啡既店鋪唔多,我仲對佢哋既咖啡抱有好大期望。加上店鋪裝修係走簡約風,又係全女班,覺得要支持一下。

佢哋開業第一個星期我已經走去支持,但得到既只係失望。首先,可能當時仲系試業階段,有d店員態度麻麻。我第一次去唔知係邊度order,走左入咖啡機位置,嗰女店員皺曬眉頭話要行返出中間order 。嗰日叫左杯latte,得一個size(應該係tall size),好細既份量收$45?唔係好記得,仲之記得好細杯,味道一般,拉花又一般。

隔左一排,今日行過又想試下睇睇會唔會好左,都係無。因為天氣熱所以叫左杯凍朱古力,原來凍朱要加$5,承惠$50買左杯無朱古力味(連甜味都無)既嘢,得堆冰同朱古力粉,凍到我牙都掉。

試過兩次,永無下次。
凍朱古力,$50,又貴又難飲
凍朱古力,$50,又貴又難飲
View previous comments(2)
They don’t use chocolate powder. Change your tongue out
2021-07-03
I am telling the truth as they do use chocolate powder, so be a nicer human being or at least learn to be one. Btw, how are you related to the cafe?
2022-12-03
其實我同意🫢我都係買左杯凍焙茶latte但係冇味,$30+買左杯冰水咁。但佢又真係有心機又解釋比我聽點整。可能疑似店走或店主朋友講得啱,我都要change my tongue out 先得。其實我都想留評論,但見到你收到既回覆,怕了。
2022-11-29
same as what you feel, 啲店員啲態度真係麻麻地, 扮cool唔係問題,cool得黎畀人感覺冇禮貌就係problem, 當日星期日去,得幾個客佢都可以當你透明真係好有問題,$45cold brew,隻杯本身已經好細杯,佢畀你嘅份量都係得杯嘅一半,扣埋啲冰塊可能得隻不嘅三分一分量,本身code blue仲要加咁多冰塊俾我已經好怪,再強調一次隻杯本身真係屬於好細嘅杯,如果你只係要畀隻杯嘅一半份量我,點解唔整得細啲嘅杯,不過我想強調本身隻杯已經係好曬size分量嘅杯,仲要係隻外賣杯,我已經時走,冇霸佔你嘅座位,感覺好奇怪, no next time
2023-04-10
Ratings