本人都幾鐘意食車仔麵 住左坑口3年 係呢區沙漠美食咩都食晒 最近知道寶琳附近有間榕記 今日下午終於由坑口行過去食 環境幾舒服 叫左4餸1粗豬骨湯底麵。德州丸 大腸 豬軟骨 豬手 加凍豆漿 盛惠51元 一上黎賣相麻麻 首先 佢大腸豬軟骨 無分開另上 我見人地啲相另外上幾靚 唔係是否因我叫豬骨湯原因 啲肉沉去 得個咸字既湯 真是好似食緊湯肉 我又特定叫多辣 根住發現個辣又是得個咸字 成碗野咸上加咸 完全中晒伏 豬手得一舊 完全唔抵 反而大腸有5,6舊比想像中多 最後呢間唯一可就是豆漿 唔會話好甜幾順口講真入得呢d裝修店 預左冇4,50出不返黎 但唔會預期所有野係得個咸字 我知胡椒湯比較出名 但試完豬湯後怕怕 感覺己經不用再試 冇下次 係呢個美食沙漠寧願再去食大家樂