美食花花
美食花花
Level 3
2022-09-17
Follow
之前在樓上體育館做運動,都冇察覺有這間小冰室,相信新開不久。今日運動完,落黎試試🙂

正正在1樓兒童遊戲室後面(不是熟食大樓那座啊),出𨋢左右兩面都兜到入去,樓底高

幾百呎樓面,9張枱,感覺闊落舒適;近牆嘅層架放了圖書& 桌上遊戲,隨食客取出玩耍,今天正有兩枱在玩board game

好舍意,另一面有個落地大窗,外出是樹、海,炎炎夏日跟朋友家人歎住冷氣一邊食個Tea一邊玩遊戲睇書,正啊

餐牌有港式台式食品,點了香蔥滷肉飯+凍🍋T, 只是$53,當然試埋質素,才可判斷性價比。
杯凍飲好快就到,運動完飲即刻降溫🧊❄️, 奇怪係等左個飯十幾分鐘都未來,以為係煮定滷肉,淋上飯就成,反正地方舒適,太陽光充滿餐廳,涼下冷氣,人都冇咁急躁、唔想催,不久有個年青人走來問是否滷肉飯未到,一臉唔好意思咁話會好快出,say sorry,噢…真係好多餐廳都唔會留意到客人有食物未上,更不會主動走過來講唔好意思,而且係後生仔,心裡立即畀左個👍佢。
再等一陣,又係同一個男仔捧住碗飯來了,繼續講唔好意思,我估可能咁啱飯未煮熟先遲左,冇詳細問,因見到隻🥚條菜滷肉擺得靚靚,

非常吸引,相機食先,再進食,嚴格來說,不是正宗台灣滷肉,沒有肥肉,似肉醬意粉啲肉醬多啲,但味道滷汁唔錯,不太咸,剛好撈飯,是日本米煮的飯,𡁻落好有彈性,飯粒分明剛熟,煮得剛好
我都係嗰句,食物只要好食,就值得讚&分享🥰,管它什麼菜!

收銀counter至廚房,都係幾個年青少男少女,有魄力有禮貌,認真工作,沒事做時都不見他們look手機

真心讚:食物不俗、員工有禮貌、地方舒適寬敞乾淨,又歡迎客人玩game睇書,難得

Like
Ratings