2019-06-24 242 views
自己經常都會在太子一帶出沒,唔敢講係地膽,不過老友問我有乜餐廳好食又唔會背脊頂背脊嘅地方介紹,又點會難唔到我呢?😬祗要你行多兩步,係近深水埗方向嘅柏樹街,就有間好特色嘅餐廳Wing’s Kitchen,睇門面就已經知道零捨不同啦🤗其實地鐵站行過嚟都唔使2分鐘,不過好多人就淨係識得喺始創中心嗰邊搵嘢食,唔係個個都識得捐窿捐罅搵好野😬店內裝修好型,好有格調,紅磚牆、透光玻璃木槢門,好有歐陸風味,又不做作,簡潔舒服😌無論午餐、晚餐的推介,都有多款選擇,價錢定位極親民,好似今日嘅精選晚餐,都係百零蚊已經有交易👍🏻沙律🥗前菜新鮮爽口,煙三文魚十足魚味,開胃醒神!香煎海鱸魚🐟配黑松露忌廉汁,海鱸魚size比預期中大好多,外皮香脆,魚肉嫰滑好味,好夠味,旁邊嘅薯蓉又滑又香,好滿意👍🏻西冷牛扒配黑椒紅酒汁8安士,目測應該超過8安士,厚度適中,完全做到煎封外層鎖住肉汁的效果,輕輕切開,肉嫰粉紅,好夠肉味又無渣,鍾意食牛嘅一定不可以錯過👍🏻就算甜品都唔會馬虎,呢個士多啤梨🍓焦糖燉蛋,蛋香味好夠,上面嗰片焦糖,甜甜的,好Sweet💕食甜品個人都開心啲😬喺呢度輕輕鬆鬆,坐得舒服,食完野兩個傾吓計,欣賞下呢度嘅
沙律🥗前菜新鮮爽口,煙三文魚十足魚味,開胃醒神!
喺呢度輕輕鬆鬆,坐得舒服,食完野兩個傾吓計,欣賞下呢度嘅裝修設計,朋友都話我冇介紹錯🤗